Vežbe za ravan stomak

Postoje brojne vežbe koje se preporučuju za ravan stomak, odnosno brojne vrste takozvanih trbušnjaka, ali bitno je naglasiti, da te vežbe najbolji efekat i rezultat daju ako se rade pravilnim redosledom i redovno.

Neredovne i nepravilne vežbe, samo će vam oduzeti dragoceno vreme i neće biti delotvorne.

Za početak, najbolje je da svoj stomak pripremite za period i proces zatezanja, tako što ćete u svaki svoj dan uvrstiti lagane i za izvođenje najjednostavnije trbušnjake.

To su trbušnjaci koji će od vašeg tela zahtevati najmanje napora i izdržljivosti, što je u početnom periodu vežbanja ujedno i neophodno.

Dakle, najpre lezite na ravnu površinu i nečim učvrstite noge, odnosno onemogućite im da preuzimaju teret pokreta prilikom vežbanja.

Zatim, ruke stavite ispod glave i uspravljajte se sve dok ne dođete u takav položaj da vam je trup pod pravim uglom u odnosu sa nogama koje su u ravni sa podlogom za vežbanje.

Ovu vežbu ponavljajte za početak u dve uzastopne serije od po deset ponavljanja. Pauza između serija trebalo bi da ne bude duža od dva minuta.

Nakon nekoliko dana ovakvog vida vežbanja, ove trbušnjake kombinujte sa težim i intezivnijim trbušnjacima.

Teže trbušnjake izvodite na sledeći način. Lezite na podlogu za vežbanje, a noge savijte u kolenima, tako da vam stopala budu u ravni sa podlogom.

Ruke takođe stavite ispod glave i uspravljajte se tako da u završnoj tački svog uspravljanja, levim laktom dotaknete koleno desne noge.

Ovu vežbu ponovite u seriji od deset puta, a zatim u još jednoj seriji od deset puta, ali tako da sada desnim laktom u završnoj fazi svog uspravljanja dodirnete koleno leve noge.

Obe vrste trbušnjaka, brojčano povećavajte vremenom i u zavisnosti od svoje fizičke spremnosti, odnosno izdržljivosti.

Sa periodom i procesom vežbanja, kombinujte i odgovarajuću ishranu, bez masti i velikog broja kalorija.

Bonus info: Ukoliko ste lenji a imate novca kog želite uložiti u svoj lepši izgled i zategnutije telo, onda svakako možete da razmislite o tretmanu estetske hirurgije koji se zove zatezanje stomaka.

Sponzorisani tekstovi:

Pogledajte i ovo: