Vežbe za triceps

Savršene nadlaktice, bez ,,visećeg’’ dela su predmet želje mnogih žena i muškaraca, pogotovo kako godine prolaze. Sa malo dobre volje, upornosti i pravih vežbi, zategnućete ih očas posla. Kao i za sve vežbe za gornji deo tela, tegići ili flašice sa vodom su neophodni.

Držite tegove u obe ruke i nagnuti se napred pod uglom od 45 stepeni, ili za naprednije vežbače, paralelno sa podom. Savijte kolena i stegnite trbušnjake. Počnite pokret savijanjem ruke i povlačenjem lakta do nivoa torzoa. Zadržite se u tom položaju, a zatim ispravite ruke ka nazad. Vratite ruke nazad na početnu poziciju i uradite još desetak ponavljanja. Pokušajte da ne njišete ruke i da ih ne odvajate od tela.

Iskoristite svoju težinu kao opterećenje. Lezite na desnu stranu sa savijenim kolenima i nogama u kukovima. Obmotajte donju ruku oko struka i stavite levu ruku na pod ispred sebe. Mišićima tricepse odgurajte telo od poda, ispravljajući levu ruku onoliko koliko možete. Za početak uradite 5, 6 pnavljanja, pa vremenom povećavajte na 8-12 ponavljanja pre nego što promenite strane.

Ukoliko posedujete loptu za pilates, možete raditi i ovu vežbu: Sedite na loptu i uzmite dva tega u obe ruke. Prebacite ruke iznad glave tik uz uši. Savijte ruke u laktu pod pravim uglom. Spuštajte ruke skroz do glave, ne odvajajući ih jednu od druge. Ponovite postupak u 2-3 serije od po 10-15 ponavljanja.

Radite propadanja za jačanje mišića. Sedite ispred klupe ili stolice, oslanjajući se rukama na sedalni deo nje. Lagano se podižite na rukama i vraćajte se u početni položaj savijajući laktove ne niže od 90 stepeni i spuštajućii kukove ka dole, držeći ih veoma blizu stolicu. Vraćajte se nazad bez pomeranja ruku od tela. Ponovite postupak za 10-15 ponavljanja. Držite ramena nadole da ih zaštitite od povreda, a kukove blizu klupe ili stolice da zadržite fokus na tricepsima, a ne na ramenima.

Sponzorisani tekstovi:

Pogledajte i ovo: