Vežbe za trudnice

Vežbanje čini čuda tokom trudnoće. Ono podiže raspoloženje, poboljšava san i smanjuje bolove. Takođe, pomaže u sprečavanju pojave posledica kao što su trudnički dijabetes i preeklampsija. Dobra vežba vam je priprema za porođaj kroz jačanje mišića i izgradnju izdržljivosti i čini da se mnogo lakše vratite u formu posle rođenja deteta. Trudnicama se preporučuje rekreacija najmanje 30 minuta dnevno, par dana u nedelji. Idealan trening dobija svoje srce pumpanja, ti drži opušteni, upravlja prirast, i priprema mišiće, bez izazivanja neopravdane fizičke stresa za vas ili babi. Neke od navedenih aktivnosti nije moguće obavljati tokom cele trudnoće, pa se pre bilo kakvog treninga posavetujte sa svojim lekarom.

Organizovani treninzi su jedna od najboljih kardiovaskularnih vežbi za trudnice, kao na primer, hodanje za što manje opterećenja na kolena i zglobove. Lakoga je izvesti gotovo bilo gde, ne zahteva nikakvu opremu osim udobnog para patika, i sigurno je tokom svih devet meseci trudnoće.

Joga može da pomogne da održite tonus mišića i vas učini fleksibilnijim sa malo ili nimalo uticaja na vaše zglobove. Slično je i sa aerobikom, samo odaberite treninge slabijeg intenziteta a pokretima koji su sigurni i za vas i za bebu. Aerobne vežbe su dobre za svako telo, jer jačaju srce i održavaju mišiće gipkim.

Fitnes stručnjaci, i mnogi lekari, preporučuju plivanje kao najbolju i najsigurniju vežbu za trudnice. Plivanje je idealno, jer ima uticaja na oba velike grupe mišića (ruke i noge), obezbeđuje mnoge koristi za vaš kardiovaskularni sistem i omogućava ženama da se osećaju lakše, uprkos dodatnih kilograma trudnoće.

Plesom možete doneti mnoge beneficije svom telu dok ste u blagoslovenom stanju. Možete regulisati svoj srčani ritam i dovod krvi u srce, tako što će te igrati uz svoje omiljene pesme u udobnosti sopstvene dnevne sobe. Naravno, to možete raditi i organizovano, samo prilagodite tempo svom trenutnom stanju.

Sponzorisani tekstovi:

Pogledajte i ovo: