Vežbe za zadnjicu

Za mnoge žene, zadnjica predstavlja najproblematičniji deo tela. Nikad nije dovoljno čvrsta, podignuta ili zategnuta, po nama, uvek može i mora bolje. Pokazaćemo vam par veži kojima će te svoju zadnjicu dovesti do savršenstva.

– Čučnjevi su jedna od najboljih vežbi koju možete da uradite za kukove, zadnjicu i butine, a takođe su i jako funkcionalna vežba, jer pomažu da se izgradi snaga za različite svakodnevne aktivnosti. Stanite sa nogama razdvojenim u širini kukova, a za dodatni intenziteta, možete držati tegove na nivou ramena ili na bokovima. Savijte kolena u čučanj, držeći ih iza prstiju, dok vam torzo i leđa stoje pravo. Pritisnite petama kako bi se vratili u početan položaj. Ponovite postupak u 2-3 serije po 8-16 ponavljanja.

– Iskoraci su izazovne vežbe jer one rade mnogo mišića u isto vreme. Na prednjoj nozi će te raditi na gluteusu i zadnjoj loži, a na zadnjoj nozi će te raditi kvadricepse i listove. Pokušajte sa iskoracima u stranu. Dodajte loptu što vežbu čini intenzivnijom i tera vas da se angažujete dodatno da zadržite telo u pravilnom položaju. Stanite sa nogama u širini kukova, prstima okrenutim ka spolja za 45 stepeni, a držite loptu na grudima. Iskorčite udesno, savijte kolena vodeći računa da se koleno zadrži iza pete. Istovremeno se savijte u leđima i dodirnite loptom nožne prste, ne kriveći leđa. Vratite se u početni položaj, prinoseći loptu grudima i ponovite iskorak na levu stranu. Uradite 1-3 serije po 10-16 ponavljanja. Postepeno povećavajte broj ponavljanja.

– Iskoraci na steperu su još jedna dobra vežba za gluteus. Iskoračite na steper jednom nogom i petom pogurajte telo ka gore. Ovo je odlična vežba za gluteus, pod uslovom da koristite steper koji je dovoljno visok, i kako postepeno ulazite u formi, povećavate i visinu. Najoptimalnija je visina na kojoj je ugao kolena u početnom položaju otprilike 90 stepeni. Drugi ključni element je da koncentriše svoju težinu na odskočnu nogu. Drugim rečima, spuštajte se nežno, tako da jedva dodiruje zemlju.

Sponzorisani tekstovi:

Pogledajte i ovo: