Zamke jeftinog podmlađivanja

Tretmani iz domena estetske medicine su nam u poslednje vreme sve pristupačniji, ali ne samo u lekarskim ordinacijama, gde bi trebalo da se rade, nego i u raznim kozmetičkim salonima, gde ove zahvate vrši nekvalifikovano osoblje.

Dame su ponekad sklone tome da zbog primamljivih cena ovakvih tretmana, a zarad lepote, pristanu i na ovakve ponudu ne razmišljajući o mnogobrojnim zdravstvenim posledicama koje im jeftiniji tretmani mogu doneti.

Oslanjajući se na savest osoblja koje te zahvate izvodi, ne pitaju se zašto su ti tretmani toliko jeftiniji nego u lekarskim ustanovama. Odgovor je – zbog falš materijala koji se prilikom tih procedura koristi. Ukoliko se tretmani rade sa kvalitetnim, originalnim proizvodima, nabavljenim kod zvaničnog uvoznika, ovi materijali nikako ne mogu biti jeftini, pa samim tim – ni tretmani.

Evo nekih pitanja koja sebi treba da postavite pre nego što se opredelite za neki od ovih zahvata.

Ko tretman iz domena estetske medicine može da radi?

Tretmane iz domena estetske medicine kao što su: hemijski piling, ubrizgavanje filera, mezoterapija i mikrodermoabrazija, mogu izvoditi isključivo plastični hirurzi. Niži medicinski kadar i kozmetičari ne mogu da rade ove tretmane i to je zakonski kažnjivo. Dobro proverite u čije se ruke prepuštate jer posledice ovakvih estetskih zahvata retko mogu da se poprave.

Gde mogu da se vrše tretmani?

Ovakvi tretmani mogu da se izvode samo u ordinacijama i bolnicama registrovanih za plastičnu hirurgiju. U ordinacijama drugih specijalnosti ili kozmetičkim salonima ovakve procedure zakonski ne smeju da se izvode. Razlog tome je što kod ovakvih procedura mogu da nastanu komplikacije koje da bi se suzbile ili rešile mora da postoje odgovarajući uslovi i odgovarajuća oprema.

Koliko tretmani koštaju?

Kao što smo naglasili – preparati koji se koriste u anti-age medicini nisu jeftini, pa ni tretmani koji se izvode koristeći te proizvode ne mogu da budu toliko jeftini. Ukoliko vam neko nudi tretman tri puta ispod realne cene, zapitajte se zašto je to tako.

Cena tretmana mikrodermoabrazije iznosi 500 evra. To je neinvazivna metoda kojom se uklanja površinski deo kože, čime se stimuliše njeno obnavljanje. Ovim tretmanom možete rešiti probleme sitnih bora oko očiju, ožiljaka od akni ili fleka. U slučaju da mikrodermoabraziju radi nestručno lice, nakon ovakvog tretmana može da dođe do ozbiljnih infekcija lica.

Filerima za lice su supstance kojima se lako i efikasno mogu rešiti asimetrije i nedostaci na licu. Koriste se za uklanjanje bora na vratu i na licu, povećanje gornjih i donjih usana, jagodica, ožiljaka od akni ili boginja. Fileri su sve popularniji kod nas, pa se često u kozmetičkim salonima ovakvi tretmani nude znatno ispod cene. Naše tržište je prepuno kopija različitih filera koje osobe koje ove tretmane izvode nabavljaju i za 25 do 30 evra. Realna cena tretmana podmlađivanja filerima iznosi od 200 do 300 evra za 1 ml.

Hemijski piling nemojte da radite ni u kozmetičkim salonima, ali ni sami kod kuće. Ovim tretmanom se korišćenjem kiselina određene jačine ljušti površinski sloj kože. Na taj način se efikasno uklanjaju fleke od sunčanja, ožiljci, sitne bore i depigmentacije na koži. Tretman se može raditi i na licu, ali i na celom telu. Cena ovog tretmana iznosi 300 evra.

I za kraj – vodite računa o svom zdravlju i nemojte da pristajete na primamljive ponude koje će vam umesto lepote doneti, u najboljem slučaju, dodatne troškove, a nekada i ozbiljne zdravstvene probleme.

Sponzorisani tekstovi:

Pogledajte i ovo: