5 malih tajni za mršavljenje

Nije nimalo lako biti na strogim dijetama koje zahtevaju veliku disciplinu i samokontrolu. Ali, svakako želite da skinete suvišne kilograme a da Vam dijeta ne bude mučenje. Ima rešenja!

1) čokoladu i druge slatkiše koji Vas naprosto mame a zabranjeni su Vam ako želite vitkiju liniju, zamenite buterom od kikirikija. Na dan možete pojesti i količinu od nekoliko kafenih kašičica butera od kikirikija.

2) izbegavajte grickalice, tipa flipsa i čipsa, zato što obiluju kalorijama. Kokice su bolje rešenje kada se zaželite grickalica. Kokice obiluju vlaknima, doprinose osećaju sitosti, a u količini kokica od šest šoljica za kafu ima samo 90 kalorija.

3) zašto ne biste slušali muziku i plesali pri svakodnevim aktivnostima kao što je kuvanje, peglanje? Ovo je zabavan način da budete raspoloženiji i da se rešite i do čak pet stotina kalorija.

4) u tanjir sipajte povrće i voće i žitarice koje treba jače da žvaćete. U svežoj šargarepi, jabuci i orašastim plodovima ima mnogo vlakana, varenje je sporije, pa je pomenuta hrana savršena za užinu, radi osećaja sitosti.

5) jednom sedmično napravite ovakav jelovnik: doručkujte voćni jogurt ili jogurt uz žitarice, za užinu uživajte u suvom voću i orašastim plodovima. Ručak neka bude salata od tunjevine i integralnih testenina, a večera – riba sa prilogom od povrća. Ukoliko ste gladni u noćnim časovima, zavarajte glad voćkom ili čašom jogurta.

Ovde je samo 5 saveta za mršavljenje, a ceo kompletan vodič za mršavljenje pogledajte ovde: Vodič za mršavljenje

Sponzorisani tekstovi:

Pogledajte i ovo: