Čvorovanje – Nadogradnja Kose Bez Veštačkih Preparata

Ukoliko ste se odlučili da svoju kosu učinite lepšom, bujnijom i dužom uz pomoć nadogradnje, verovatno ste već čuli za čvorovanje. Razlog zašto je ova tehnika posebno popularna jesu neke od njenih prednosti u odnosu na druge metode nadogradnje kose.

Nadogradnja kose čvorovanjem jeste izbor mnogih žena zato što ne oštećuje kosu. Tretman se izvodi uz pomoć elastičnog konca kojim se pramenovi vezuju za Vašu kosu. Dakle, nema primene hemijskih preparata ili visokih temperatura, a to omogućuje kosi da neometano raste. Osim toga, kosa sa čvorovanom nadogradnjom se lakše suši, jer sastavi neće dugo ostati mokri i neće početi da buđaju, što je čest negativni efekat kod šivenja gde su sastavi jako debeli i primetni, a samim tim i teži za sušenje. Pored lakšeg sušenja, čvorovana kosa se lakše ispira, pa je izbor preparata za kosu daleko veći nego u slučaju nekih drugih tehnika nadogradnje. Zapravo, u većini slučajeva, možete da nastavite da održavate kosu isto kao i pre nadogradnje.

Iako je nadogradnja kose čvorovanjem laka za izvođenje i praktično ju je moguće samostalno izvesti, mi Vam ipak preporučujemo da se prepustite rukama stručnjaka kako biste postigli najbolje efekte. Za ovu metodu se najčešće koriste dodaci od prirodne kose, a boja pramenova bi trebalo da bude što sličnija boji krajeva Vaše prirodne kose. Trajnost čvorovane nadogradnje je do šest meseci, tako da je neophodno vršiti korekcije doterivanja i nadogradnje s vremena na vreme. Ako se uzme u obzir da kosa prosečno izrasta oko 1 cm mesečno, nadogradnja će drugačije da izgleda par meseci nakon tretmana. Sama korekcija se obavlja tako što se veštački pramenovi skidaju i ponovo postavljaju, ali par centimetara više, tj. onoliko koliko Vam je kosa izrasla. Iako korekcija košta skoro kao prvobitna nadogradnja, a dugo traje, naša je preporuka da se za nju opredelite, jer nećete morati opet da tražite odgovarajuće pramenove za nadogradnju.

Nadogradnja kose čvorovanjem se posebno preporučuje damama sa slabom, tankom ili oštećenom kosom. Čvorovi su toliko mali, neprimetni i, što je najvažnije, kosa može normalno da raste i diše, kao i da se održava i pere.

Sponzorisani tekstovi:

Pogledajte i ovo: