Hrana koja topi masti

Odlučili ste da smršate? Mogli biste da osnažite kapacitet sagorevanja kalorija hranom koja će Vašoj jetri dati dati veću snagu. Samim tim, put do željene kilaže biće kraći i lakši.

– Ako jedete spanać, blitvu, kelj i drugo zeleno lisnato povrće obezbedićete svom organizmu hranljive materije i vlakna. Ovo povrće obiluje vitaminima i antioksidansima pa snižava opasnost od katarakte, bolesti srca, kancerogenih bolesti i problema sa pamćenjem.

– Mahunarke najviše obiluju vlaknima. Doprinose regulaciji šećera u krvi, a poseduju i mnogo kalijuma koji onemogućava povišenje krvnog pritiska, moždani udar a ublažava i dehidraciju.

– U belom i crvenom luku ima mnogo fitohemikalija koje razgrađuju salo i pritom snižavaju loš holesterol, uspešno se bore sa virusima, gljivicama i bakterijama i održavaju dobro stanje srca. Ovo povrće Vam se saveznik u mršavljenju i preventivi.

– Ukoliko na jelovnik uvrstite ljutu papriku (u svežem stanju, kisela ili u vidu začina) lakše ćete držati pod kontrolom nivo inslulina, zato što ljuta paprika metabolizam čini bržim i umanjuje nivo glukoze pre nego što veće količine insulina prouzrokuju gojenje.

– Začin kurkuma obiluje beta karotenom, antioksidansom koji doprinosi tome da jetra bude zaštićena od negativnih dejstava slobodnih radikala i da deponuje manje masti. Samim tim, jetra postaje snažnija i manje su šanse za pojavu masne jetre.

– Postoje tvrdnje da 1/4 do 1 cele kafene kašičice dodata jelu ili napitku doprinosi metabolizmu šećera veoma efikasno. Previše glukoze u krvi ima za posledicu gojenje. Dodajte u šoljicu kafe ili čaja malo cimeta!

– Semenke i ulje lana imaju sposobnost privlačenja toksina koji se rastvaraju, a smešteni su unutar masnih tkiva u telu. Posle privlačenja, eliminisanje toksina iz tela je mnogo lakše. Tako se u telu deponuje mnogo manje masti, a kilogrami polako odlaze.

…Ništa od ovoga ne pomaže a ipak želite vitkiju liniju i ravniji stomak? Da li ste čuli za tretmane koji su zovu abdominoplastika (zatezanje stomaka) i liposukcija? Možda je vreme da razmislite o njima!

Sponzorisani tekstovi:

Pogledajte i ovo: