Kako izlečiti miom na materici

PRIRODNI LEKOVI ZA MIOME

Miom na materici u današnje vreme ima svaka peta žena što je poprilično zabrinjavajuće.Često zna da se desi da ginekolozi slučajno otkriju miome na redovnim pregledima ultrauzvuka.Kakvu pravilnu ishranu treba da primenjujete i koje lekovito bilje može da se koristi saznajte u daljem tekstu…

MIOMI NA MATERICI I PRAVILNA ISHRANA

Miome na materici izaziva velika količina estrogena, i sve što i malo menja nivo ovog hormona koji se nalazi u krvi može da utiče na njegov rast. Nutricionisti savetuju poseban režim ishrane koji snižava estrogen. Potrebno je da se izbace namirnice koje sadrže u sebi zasićene masnoće, kao i rafinisani šećer, mlečne proizvode.Nutricionisti preporučuju konzumiranje integralnih žitarica i povrća koje u sebi imaju sadrži vlakna i biljne belančevine. Iz upotrebe obavezno treba da se izbaci alkohol, lekovi,suhomesnati proizvodi,namirnice koje u sebi sadrže aditive,hranu koja je pržena…Estrogen koji je neutralisan se izbacuje preko creva i bubrega, a da bi se taj proces normalno odvijao preporučuje se pijenje minimalno 2 l tečnosti.Da bi se jetra očuvala, mogu da se piju čajevi od maslačka i korena čička koji trebaju da se konzumiraju svakog dana oko tri nedelje.Postoje mnogobrojni recepti kako da na prirodan način uz pomoć čajeva možete da pomognete sebi u lečenju.

ČUVARKUĆA I MED ZA LEČENJE MIOMA

Ovo je jedan od najpopularnijih narodnih melema koji se koristi kod mioma na materici.Potrebno je da sameljete 300 gr listova od čuvarkuće, i 500 gr domaćeg meda koji ćete zatim ostaviti u frižideru da odstoji nedelju dana. Posle toga, svakog jutra dva sata pre doručka,uzimajte po kašikicu ovog melema.

NEVEN I KOPRIVA ZA PRIRODNO LEČENJE

Kažu da ova mešavina od nevena i koprive odnosi odlične rezultate. Treba da se pomeša 100 grama nevena i 50 grama hajdučke trave i 50 grama koprive.Kašiku mešavine prelijte sa 2dl vruće vode i poklopiti.I ostaviti da odstoji pola sata. Procedite čaj i pijte tri šolje ovog čaja dnevno.

VIRAK I HAJDUČKA TRAVA-PRIRODNI LEKOVI ZA MIOME

Pomešajte jednake količine hajdučke trave i virka, pa jednu kašiku mešavine prelijte sa 2dl vruće vode i ostavite da odstoji poklopljeno oko pola sata. Procedite i pijte 3 šolje dnevno ovaj sveže pripremljen čaj. Terapiju konzumirati 40 dana.

VIRAK I RUSOMAČA KAO LEK ZA MIOM

Za ovaj melem potrebno je oprati i sitno iseckati 100 gr svežeg virka i rusomače.Nakon što ste to uradili, sipajte u veliku staklenu teglu i prelijte sa jednom litrom belog vina. Teglu nakon sipanja dobro zatvorite i ostavite da odstoji oko 2 nedelje nahladnom i tamnom mestu uz svakodnevno mućkanje tegle. Svakog dana treba da se pije po 2dl vina možete na svakih sat vremena po jedan gutljaj. Terapiju koristite 30 dana.

Još dodatnih informacija pronađite na stranici : http://zdravailepa.com/zdravlje/miom-na-materici-simptomi-ishrana/

Sponzorisani tekstovi:

Pogledajte i ovo: