Kako zategnuti kožu posle mršavljenja

Koža je živi organ koji ima određenu elastičnost, i tegli se dok se krećemo, rastemo i dobijamo na težini. Ali, u slučaju gubitka težine deluje termoskupljajuće, ali ne u onolikoj meri koliko bi trebalo, pogotovo ako je taj gubitak težine bio drastičniji.

Za početak, treba da znate da je npr zatezanje kože stomaka moguće i pomoću tretmana. To se zove još i abdominoplastika.

Različiti slojevi kože imaju različite tipove ćelija. Ćelije na spoljašnjem delu kože se stalno gube i zamenjuju novim ćelijama, dok su ćelije kože ispod tog površinskog sloja malo trajnije. Ovi slojevi kože se sastoje od elastičnih vlakana vezivnog tkiva, krvnih sudova, i uopšte komponenti koje se protežu ili skupljaju u zavisnosti od toga koliko su oni tretirani. Kada izgubite težinu, a posebno kada izgubite težinu brzo, ne samo da gubite naslage masti koje ih drže ispruženim preko vašeg tela, takođe im uzimate vremena potrebno da se prilagode na novi oblik tela.

Kada izgubite kilažu i primetite da vam je tonus kože opao, ne paničite. Upravo zato što je koža živ organ, treba joj vremena da polako vrati svoj oblik, odnosno da ponovo poprimi oblik koji odgovara vašem novom obliku tela. Ali, pošto taj proces može da potraje, morate biti uporni.

Nakon brzog mršavljenja, trudite se da vam telo uvek bude hidrirano. Voda je ključna komponenta za održavanje elastičnosti kože. Trebalo bi uzeti najmanje dve litre vode dnevno.

Jedite pravilno. Dva neophodnia sastojka koji drže koža zategnutom i elastičnom su kolagen i elastin. Hrana bogata proteinima, kao što su sir, mleko, mahunarke, orasi i riba sadrže kolagena, kao i ulja koja pomažu održavanju zdrave kože.

Vodite računa o higijeni kože. Redovni pilinzi mogu da pomognu da se uklone mrtve ćelije kože i povećava cirkulaciju. Topla kupka sa morskim solima i mineralima može da poboljša tonus kože. Kreme za zatezanje sa biljnim formulama i sastojcima, kao što su aloe vera, hijaluronske kiseline, vitamini C i E mogu da pomogne u produkciji kolagena i elastina.

Sponzorisani tekstovi:

Pogledajte i ovo: