Najbrža dijeta na svetu

Način da za kratko vreme smršate, bez ikakvih dijetetskih preparata. Mnogo je osoba koje žele da smršaju, ali greše i dijetama i ne samo da ne uspevaju u nameri sa smanje kilažu, nego se čak i dodatno ugoje.

Ova dijeta odnosi se na ravnotežu hranljivih materija i kontrolu kalorija.
Najškodljivija je hrana u kojoj se nalaze ugljeni hidrati jednostavnih oblika. Radikalno umanjenje konzumiranje hrane koja obiluje ugljenim hidratima moglo bi da Vas oslobodi nakupljenih kilograma.
Dok se pripremate za ovu dijetu, napravite spisak hrane koju ćete konzumirati – akcenat je na zdravoj hrani. Broj kalorija unetih po danu ne sme da premaši 1500, izuzev u slučaju da intenzivno vežbate. Zato, pravite popis kalorija unetih u svakom obroku.

Ugljeni hidrati

Da biste za kratko vreme uspešno smršali, treba da izbegavate jednostavne ugljene hidrate. Govorimo prevashodno o belom hlebu, belom pirinču, rafinisanom šećeru, belom pirinču – sve navedeno veoma škodi. Jednostavne ugljene hidrate zamenite složenim ugljenim hidratima, to jest crnim hlebom, integralnom testeninom, ovsenom kašom i kornfleksom. Navedena hrana obiluje ugljenim hidratima koji veoma dobro deluju.

Značaj nezasićenih masnih kiselina

Hranite se i ribom – lososom, skušom, tunjevinom, haringom, zato što obiluju omega masnim kiselinama koje su dragocene za Vaše telo. Nezasićenih masnih kiselina u velikoj meri ima i u proizvodima od mleka, na primer puteru siromašnom mastima i siru.
Isto važi i kada je reč o grašku, sočivu i mahunarkama.

Belančevine

Kada ugljene hidrate i mast u svojim obrocima svedete na manju meru, prioritet preostaje na belančevinama. Belančevinama obiluju pileće grudi, juneća rebra, ćureće meso. Dosta proteina naći ćete i u belancima kao i u obranom mleku. Vlakinima, mineralima i vitaminima snabdećete se kroz povrće i voće.

Druge važne pojedinosti

Pre doručka treba popiti čašu mlake vode u koju ste iscedili limun. Važno je popiti minimalno 6 decilitara vode za sat vremena u jutarnjim časovima, a ukupno 3 litra dnevno, radi detoksikacije.

Doručak ne smete da izostavite ni u kom slučaju! Najbolja varijanta doručka je 1 skuvano jaje ili kajgana. Ako Vam više odgovara, uživajte u ovsenim pahuljicama ili kornfleksu uz obrano mleko. Jutarnji obrok mogla bi da bude i banana ili voćna salata koja sadrži dinju, jabuku i avokado.

U ručku bi trebalo da bude zastupljena veća količina belančevina, a obrok skromniji nego pre dijete. Kuvano pileće meso, riba ili grilovano ćureće meso idealne su mogućnosti.

Kada je reč o večeri, poželjno je da bude sastavljena od hrane biljnog porekla. Možete da napravite supu, za čije kuvanje Vam je potrebno: kupus, šargarepa, paradajz, brokoli, crveni luk i zelena salata. Druga opcija je pečeno povrće, u koje treba sipati maslinovo ulje u vrlo maloj količini.

Ukoliko imate naglašeni apetit u vremenu koje deli obroke pijte sveže voćne sokove, grickajte kikiriki, kokice ili integralne krekere. Nemojte da konzumirate slatkiše niti zaslađene napitke iz prodavnica.

Sponzorisani tekstovi:

Pogledajte i ovo: