Namirnice dobre za kosu

I zdravlje vaše kose, kao i zdravlje vašeg organizma, direktno je uslovljeno sa izborom namirnica koje konzumirate i koje kao takve imaju uticaj na njega.

Zato, da bi vaša kosa bila zdrava i izgledala negovano i lepo, trudite se da joj posredstvom ishrane omogućite unos svih neophodnih sastojaka koji imaju uticaj na njeno zdravlje.

Za zdravu i kvalitetnu kosu, jedite namirnice koje su bogate vitaminima iz grupe A, B, E i C, omega 3 masnim kiselinama, cinkom, selenom, beta karotinom i proteinima. Pomenuti elementi i sastojci, posebno su sadržani u tamno zelenom povrću koje je sadržajno vitaminima A i C, kao što su brokoli i spanać, zatim u pasulju i mahunastom povrću, koje je sadržajno sa proteinima neophodnim za rast i otpornost kose , koštunjavim plodovima i lososu koji sadrže B vitamin, cink i selen, i šargarepi koja sadrži beta karotin.

Sve nabrojane namirnice i sastojci imaju jednako pozitivan uticaj na kvalitet vaše kose i dok neke od njih pospešuju njen rast, druge joj pružaju sjaj, a treće pospešuju gustinu i zato ih treba konzumirati kombinovano.

Važno je napomenuti takođe i činjenicu da nabrojani sastojci iz hrane, osim što hrane kosu, istovremeno i hrane i obogaćuju i kvalitet kože glave, a to je uzajamno povezano, jer kosa sama po sebi ne bi mogla da izgleda lepo i bude zdrava da koža glave nije zdrava.

Takođe, uz odgovarajuću ishranu, kojom pružate unutrašnju negu svojoj kosi, ne zaboravite da joj posvećujete pažnju i spolja. Redovno je održavajte čistom i tretirajte odgovarajućim šamponima, regeneratorima i pakovanjima za kosu, bez kojih unutrašnja nega sama po sebi ne bi bila dovoljna za kvalitet i zdravlje kose.

Sponzorisani tekstovi:

Pogledajte i ovo: