Napadi panike

U nekim situacijama, napad panike je neminovan. Ali svakako treba da naučite da ih držite pod kontrolom.
Važno je da teškoći ”pogledate u oči”, a ne da ”gurate glavu u pesak” – jer odlaganjem rešavanja dobijate samo još veće neprijatnosti i teškoće.

Kada je reč o napadu panike glavni pojam mora da bude – preventiva na prvom mestu. Ali, nije lako znati kada će napad panike nastupiti, zato što ga izazivaju specifične okolnosti, pša samim tim nije lako ni raditi na preventivi.

Ukoliko uvidite da je stresna okolnost pred Vama, bez odlaganja primenite strategije umirivanja – duboko dišite. Po rečima velikog broja stručnjaka, to je veoma efikasna metoda da predupredite napad panike. Pomoću usporenog i dubokog disanja mnogi ljudi lakše eliminišu stres. Mada, ako su u Vašem slučaju napadi dramatičniji, možda ova metoda neće mnogo pomoći.

Ukoliko se radi o dramatičnijem slučaju, ako veoma često imate ovakav problem – neophodno je potražiti savet lekara. Pojedinim lekovima – antidepresivima sprečićete pojavu paničnog napada. Pomenuti lekovi utiču protiv anksioznosti i štite Vas od stresa – pod dejstvom antidepresiva čovek ne reaguje na stres. Objašnjenja o mogućim nuspojavama usled korišćenja antidepresiva daće Vam lekar.

Bilo bi idealno da primenjujete jogu i da meditirate. Posle dužeg perioda redovnog upražnjavanja meditacije ili joge, Vaša koncentracija i sposobnost da kontrolišete sebe biće na mnogo većem nivou. Samim tim i kada se nađete u stresnim okolnostima – reagovaćete mirnije i prisebnije.

Takodje, ukoliko osetite da je napadak napike praćen jakom glavoboljom, obratite se lekaru da ne bi to preraslo u migrene.

Sponzorisani tekstovi:

Pogledajte i ovo: