Nega masne kože

Masna koža je sjajna i masna na dodir, naročito u takozvanoj T – zoni, a to je trougao čelo, nos i brada. Takođe, kod masne kože, pore su uvećane, češće dolazi do pojave akni i mitisera, ali i raznih ekcema.

Samo umivanje lice nije dovoljno ako imate masnu kožu, a previše vode može donetikontraefekat. Specifični preparati za masnu kožu sadrže jake hemikalije tako da pre upotrebe pažljivo pročitate i pratite uputstva na odgovarajući način. Ti posebni sastojci mogu poremetiti pH ravnotežu kože i tako prouzrokovati druge probleme. Zato su najbolja rešenja za masnu kožu prirodni sastojci od kojih možete sami spravljati maske za lice.

Preterano mašćenje kože može biti izazvano mnoštvom stvari. U zavisnosti od godina i okolnosti, masna koža se može javiti zbog nasleđa, loše ishrane, ili najverovatnije zbog hormonskih promena. One mogu biti posledica puberteta, menstrualnog ciklusa, kontraceptivnih pilula, trudnoće ili menopauze. Ipak, bez obzira na konkretan, postoje načini da povratite prirodni balans svoje kože.

Trudite se da vam lice bude čisto. Iako masna koža ne znači i prljavu kožu, preterano mašćenje može dovesti do zapušenih pora što znači pojavu akni i mitesera za vas. Ipak, previše često pranje može skinuti previše prirodnih ulja sa površine kože. To nadalje dovodi do povećanog lučenja tih ulja i tako sve u krug. Pokušajte za početak pranjem jednom dnevno, pa postepeno povećavajte i vidite kako vaša koža reaguje.

Dobar piling takođe može da pomogne da se osloboditi viška masnoće na površini kože. Pomešajte jednu kašiku ovsene kaše sa sokom od jednog limuna i maslinovim uljem, a zatim smesu zagrejte. Blago utrljajte na problematične oblasti na licu, ostavite da odstoji dok ne počne da se steže, a zatim isperite lice temeljno mlakom vodom. Ova maska će sasušiti višak masnoća i sprečiti pojavu mitisera.

Ne koristite kremu na lice, jer vaša koža već proizvodi dovoljno masnoća da se održava hidriranom, tako da nema potrebe za dodatnom hidratacijom. Nepotrebno korišćenje bilo koje vrste hidratantne kreme, može samo pogoršati vaš problem. Ako imate potrebu za čestim šminkanjem, koristite kvalitetno sredstvo za uklanjanje šminke koje ne isušuje vašu kožu. Ukoliko je ne uklanjate redovno, to može samo pomoći u gomilanje prljavštine na vašoj koži i dovesti do začepljenja pora. Pokušajte sa puderima i podlogama na vodenoj bazi kozmetike ili proizvodima posebno napravljenim za masnu kožu.

Pored svega ovoga, ukoliko vas zanimaju tretmani možete ispobati i tretmane kao što su mikrodermoabrazija ili hemijski piling lica.

Sponzorisani tekstovi:

Pogledajte i ovo: