7 načina organiziranja za uspešan, srećan i bogat život: Pripremite se za postignuća!

Vi već znate koliko je važno biti pozitivan životu, kao i koliko je štetno biti ispunjen negativnom energijom koja vas vuče u suprotan smjer.

Jedan od načina na koji ćete osigurati jasan put u životu je organizacija. U stvari, organizacija i Zakon privlačnosti idu ruku pod ruku.

Oslobađanjem od stresa i prepreka uzrokovanih dezorganizacijom, stvarate jasan put prema svemu što želite u životu.

goldhand

Ovdje su 7 načina za organiziranje uspješnog, sretnog, bogatog života:

1. Uklonite nered

Kada ste okruženi neredom to je kao da ste okruženi kamenim blokovima, preprekama koje blokiraju vaš put do uspjeha. Razmislite o prostoru pretrpanom papirom i drugim stvarima. Kreativnost i pozitivna energija ne teku dobro u takvoj vrsti okruženja.

Zašto? Ne možete se koncentrirati na zadatak koji morate izvršiti jer vam pažnju odvlači taj nered. Ako za svaku sitnicu koju morate pronaći potrošite barem 5 minuta, jamčim da će vaša frustracija početi rasti, zbog čega će vam biti još teže koncentrirati se i završiti projekt ispred vas.

Vrijedi i obrnuto, kada je vaš stol pregledan, vaša energija je usmjerena na ono što trebate učiniti i vaš um može razviti jasne, pozitivne i kreativne ideje.

2. Postavite stvari na svoje mjesto

Nemoguće je postići čudesne stvari u životu ako trošite svoje vrijeme tražeći datoteke, mape na pretrpanom stolu, pristiglu poštu ili tražite nešto drugo što vam je potrebno, bilo da je to list papira, nečiji broj telefona, e-mail koji sadrži vitalne informacije ili vaš kalendar.

Baš kao što i mi imamo adresu na kojoj živimo, stvari koje posjedujemo trebaju imati vlastitu adresu. Razvrstajte dokumente u mape, telefon stavite na njegov punjač gdje ćete ga lako pronaći i tada ćete moći preuzeti poziv u roku od sekunde kada je to potrebno. Na taj način nećete trošiti pozitivnu energiju na traženje stvari.

3. Pronađite vrijeme kada ste najproduktivniji

Svatko ima svoj jedinstveni unutarnji sat. Neki od nas su vrlo energični ujutro, a drugi se ne mogu pokrenuti sve do popodneva. Nekim ljudima je potreban poticaj kako bi podigli svoju unutarnju energiju i pozitivnost.

Ponekad je taj poticaj kava. Drugi puta, to je je vježbanje. A neke od nas protrese motivacijski citat, energična pjesma ili razgovor s pozitivnom osobom.  Kada radite na nečemu važnom u svom životu, najbolje je da svoj popis zadataka provjeravate u vrijeme kad se osjećate najbolje, bilo da je to ujutro čim se probudite ili kasno noću.

Također, podignite svoju motivaciju prije rješavanja zadatka vježbom ili popijte šalicu kave ili slušajte pjesme i tako dalje.

4. Nemojte površno i stihijski obavljati zadatke

Održavajte svoj dnevni raspored. Preopterećenost, kaotičnost, propušteni rokovi, dugi popis neobavljenih zadataka… takve stvari povećavaju udaljenost između onoga što imate i onoga što želite u životu.

Budite sigurni da je vaš raspored usmjeren na stvari u vašem životu koje smatrate prioritetom. To se odnosi na zadatke, projekte, misli i ideje koje vas vode do pozitivnog, boljeg života.

5. Pripremite se za postignuća

Prije nego što obavite poziv, napišete pismo, poruku ili se nađete s kolegom, odvojite vrijeme i isplanirajte što točno očekujete postići kroz taj osobni kontakt.

Kada zamišljate krajnji rezultat koji želite i planirate svoj osobni kontakt temeljen na toj slici, imate veće šanse da manifestirate pozitivan ishod.

6. Pokrenite se i napredujte

Uhvatite li se kako odgađate važne stvari u vašem životu? Vrlo često je to zato što:

a) niste sigurni koje korake treba poduzeti kako bi ostvarili svoj cilj ili

b) ostali manje značajni zadaci, ali koje je također važno dovršiti, imaju prednost.

Bez obzira na razlog, odugovlačenje vas stavlja u stanje mirovanja i ne krećete se prema svom cilju. Kad god se uhvatite kako odgađate nešto važno u vašem životu, bavite se tim bar 20 minuta prije no što započnete bilo što drugo. Tih 20 minuta možete provesti u razvijanju popisa onoga što trebate učiniti kako bi postigli cilj.

U redu je ako ne možete učiniti sve odjednom, ali kada se obvežete da ćete se usredotočiti na određeni prioritet prije nego što učinite bilo što drugo u danu, biti ćete sve bliže i bliže ostvarenju cilja. Nemojte započinjati ništa drugo sve dok ne provedete tih 20 minuta baveći se svojim najvažnijim ciljem.

7. Malim koracima do uspjeha

Da, svi mi želimo privući pozitivne stvari u život; idealne odnose, više novca, znanja itd. A zašto i ne bi željeli takve stvari? Iako nemamo čarobni štapić i ne možemo imati sve što želimo odmah sutra, možemo krenuti malim koracima prema tome u životu. Danas nemojte ostaviti svoju jaknu preko trosjeda. Spremite je na mjesto.

Sutra uklonite pet nepotrebnih predmeta sa svog kuhinjskog stola. Sljedeći dan, otkažite sastanak koji ne služi vašem cilju. Sljedeći dan, započnite rješavati prioritetan zadatak s popisa. Malim koracima biti ćete svaki dan sve bliži cilju. I kada dođete do cilja, kakav prekrasan dan će to biti!

Izvor: thelawofattraction

Sponzorisani tekstovi:

Pogledajte i ovo: