Pogledajte kako treba da se hranite ako želite da smršate!


Kako bi ste ispravno sprovodili ishranu za mršavljenje, potrebno je da u svoje obroke uvrstite namirnice koje vašem organizmu neće obezbediti više kalorija nego što svojom dnevnom fizičkom aktivnošću možete da potrošite.

U protivnom, ukoliko unesete više kalorija nego što ih fizičkom aktivnošću sagorite odnosno potrošite, sav taj višak kalorija iz vaše ishrane će se pretvoriti u višak kilograma i masnih naslaga koje će biti vidljive na vama.

Zato, jedite zdravu i niskokaloričnu hranu kakva je voće i povrće. Pritom, u voću i povrću nalazi se pored vitamina i minerala i dovoljna količina prirodne glukoze koja će vašem organizmu zameniti unos veštačkih i industrijskih zaslađivača i šećera, koji osim toga što goje, nisu zapravo ni zdravi.

Unos vitamina C, koji je sadržan u limunu, mandarinama, pomorandzama, paprici i kiselom kupusu, pospešiće sagorevanje masti u vašem organizmu i pospešiće proces mršavljenja.

Kuvana jaja, umesto prženih, barena i pečena hrana, umesto pržene i upotreba ulja umesto masti u ishrani, izbor mlečnih proizvoda sa niskim procentom mlečnih masti, takođe će pospešiti proces vašeg mršavljenja.

Da bi ste mršavili, obratite pažnju i na dovoljnu količinu tečnosti koju je potrebno da unesete tokom dana. Tečnost će vas osloboditi soli i toksina u organizmu i osim što će pospešiti mršavljenje, učiniće i da budete zdraviji. Pijte tečnosti koje nisu gazirane i koje ne sadrže visok nivo šećera ili veštačkih zaslađivača. Pijte vodu, čajeve i prirodno ceđene sokove od svežeg voća.

Izbegavajte masnu hranu, začinjenu, brzu i slatku hranu, koja je prvi neprijatelj na putu ka gubitku vaših kilograma.
Ovakvog režima ishrane pridržavajte se uporno i bez odustajanja, do trenutka postizanja rezultata odnosno gubitka kilograma, i kasnije kako bi ste željenu kilažu i sačuvali.

Uz ovakav vid ishrane uključite redovnu i svakodnevnu fizičku aktivnost i gubitak kilograma zasigurno neće izostati.

Sponzorisani tekstovi:

Pogledajte i ovo: