Skinuti stomak nikad nije bilo lakše uz ove savete!

Veliki stomak, osim što kompletno kvari vašu vizuelnu pojavu, često i uzrokuje brži nastanak zamora i ograničava slobodu pokreta, posebno ako se saginjete ili trčite naprimer. Razlog tome je taj što veliki stomak predstavlja dodatni teret organizmu prilikom pravljenja tih pokreta i time oni postaju komplikovaniji i teži.

Takođe, ovaj problem, remeti vam i ograničava i slobodu izbora garderobe, jer na velikom ili opuštenom stomaku nijedan uži odevni predmet ne izgleda lepo, kao što je to slučaj kada imate zategnut stomak.

Da bi ste zategli stomak, na prvom mestu izbegavajte da budete pasivni ili da sedite, pogotovo po nekoliko sati u kontinuitetu. Tokom sedenja i perioda pasivnosti, stomačni mišići su neaktivni i dolazi do njihove postepene atrofije, zbog čega vremenom, stomak dobija opušten i nimalo vizuelno prijatan izgled. Kako bi ste tu neprijatnu pojavu izbegli, budite u što većoj meri fizički aktivni i potrudite se da vam aktivnost postane životna navika, koju nećete zapostavljati niti odustajati od nje. Bilo da hodate, trčite ili pravite bilo koji drugi pokret tela, recimo, vozite bicikl, stomak i stomačni mišići su regija koja se angažuje, i sa svakim korakom ili pokretom dobija na elastičnosti i čvrstini, a lastični i čvrsti mišići stomaka, zapravo i određuju njegovu formu i izgled.

Ako redovna i umerena fizička aktivnost ipak za vas nije dovoljna da bi ste imali lepo oblikovan i čvrst stomak, onda uključite i program vežbi za zatezanje stomaka, koje bi trebalo da upražnjavate redovno, recimo svaki ili svaki drugi dan. Uporno vežbanje sigurno će doprineti da postignete rezultat i budete zadovoljni zategnutošću svog stomaka.

Takođe, morate zapamtiti i to, da je masna i visokokalorična hrana, najveći neprijatelj prilikom trajanja procesa zatezanja stomaka i zato i inače, ali posebno u pomenutom periodu zatezanja stomaka izbegavajte masne i visokokalorične namirnice, posebno ako se radi o njihovom konzumiranju u većim količinama ili u kasnim večernjim satima posle kojih ćete duži broj sati, do jutra biti pasivni.

Sponzorisani tekstovi:

Pogledajte i ovo: