Šta utiče na krvnu sliku

Na ukupan kvalitet krvne slike, utiče niz životnih navika i to je prvo što je potrebno imati u vidu ukoliko imate potrebu da vaša krv bude kvalitetna i zdrava.

Zdravlje i kvalitet krvi, direktno pritom utiče na zdravlje i vitalnost životnih funkcija i vitalnih organa, ali isto tako je i uslovljeno njihovim zdravljem.

Drugačije rečeno, loša krvna slika može znatno da umanji i pokvari kvalitet životnih funkcija ili rad organa, ali isto tako, može i da laboratorijski izvršenom analizom prikaže prisustvo problema u organizmu.

Ljudi kod kojih je prisutna pojačana gojaznost, loša i masna ishrana i nedovoljna fizička aktivnost, imaju znatno veći rizik od pojačane vrednosti holesterola i triglicerida u krvi.

A ta pojava zatim može da predstavlja uzrok za nastajanje različitih oboljenja, kao što su povišen krvni pritisak, smanjena cirkulacija i druge bolesti kardiovaskularnog sistema.

Kako bi se izbegla pojava povišenog holesterola i triglicerida u krvi, potrebno je smanjiti unos masnih namirnica, belančevina i voća kao što su orasi, lešnici ili kikiriki, i pojačati ishranu bogatu vitaminima.

Nedostatak gvožđa ili kiseonika u krvi, može uzrokovati gubitak snage, glavobolju, nesvestice i vrtoglavice, a najčešće je sam uzrokovan nedovoljnim unosom namirnica bogatih gvožđem i prekomernim konzumiranjem cigareta, iz kojih se otrovne supstance direktno vezuju za hemoglobin u krvi, a poznato je da nivo hemoglobina, određuje i nivo kiseonika u krvi koji odatle dospeva u ceo organizam, pa i u mozak.

Zato, ukoliko želite da imate dovoljno gvožđa u krvi, redovno uzimajte spanać ili čaj od svežih vrhova koprive.

Ukupan kvalitet krvne slike poboljšava mešavina izrendane sveže šargarepe, cvekle i jabuke, koju je potrebno jesti svakodnevno, onoliki broj dana koliko je potrebno da se vaša krvna slika reguliše i popravi.
Redovnim laboratorijskim analizama krvi, moguće je ustanoviti i sve eventualne nedostatke krvne slike.

Sponzorisani tekstovi:

Pogledajte i ovo: