Ovo su najefikasnije vežbe za kritična mesta na kojima se lepi salo

Da li se ikada zapitali zašto vam se masno tkivo najviše nakuplja na određenom delu tijela? Nauka kaže da je distribucija masnoća povezana s određenim zdravstvenim navikama, a ako znate zašto se najviše debljate u stomaku ili bedrima lakše ćete odabrati režim ishrane i vrstu fizičke aktivnosti koja će vam pomoći da smršate.

Evo kojih je to 5 najkritičnijih područja na telu i kako postupiti.

vezbe

1. Gornji deo tela

Masno tkivo najviše se skuplja na stomaku, leđima, ramenima, grudima i na rukama do lakta. Uzrok je loša ishrana i nedostatak fizičke aktivnosti. Uvedite promene u ishrani koje uključuju unošenje 500 do 1.000 kalorija manje dnevno, pet puta nedeljno vežbajte 30 do 60 minuta, a najbolje će biti kardio vežbe (vožnja bicikla, brzo hodanje). Vežbe radite tempom uz koji vam nije naporno da razgovarate sa drugom osobom.

Uključite i vežbe za gornji deo tela poput sklekova, trbušnjaka, zgibova, ekstenzija i slično.

2. Područje stomaka od pupka i lumbalni deo leđa

Ako se gojite najviše u predelu stomaka to može da bude znak preteranog rada hormona stresa kortizola. Trudite se da se hranite što zdravije, jedite puno vlakana, vitamina, minerala uz kombinovanje vežbi koje uključuju i tehnike za lakše podnošenje stresa, kao što su joga i pilates.

Ako vam je ipak stomak stalno nadut (bez prisutnosti sala na leđima) to može biti posledica poteškoća s disanjem ili preterane konzumacije alkohola. Smanjite unos alkohola ili posetite lekara, ako imate problem s disanjem.

3. Područje stomaka od grudi i cela leđa

Znak je da niste dovoljno fizički aktivni i da se hranite loše, odnosno da preskačete obroke i da se prejedate. Pokušajte da jedete pet umerenih obroka dnevno, jedite manje porcije i što više zdrave, niskokalorične hrane. Uz to budite i više fizički aktivni, hodajte, plivajte te praktikujte vežbe za leđa i vežbe za stomak.

4. Područje stomaka, bedara i zadnjice

Ako vam se masno tkivo skuplja najviše na ovom, za mnoge žene ‘kritičnom’ području, to je jasan znak da niste fizički dovoljno aktivni. Fokusirajte se na vežbe izdržljivosti za donji deo tela, a odličan izbor biće kružni treninzi i biciklizam.

5. Područje stomaka, zadnjice i čitavih nogu

Masno tkivo koje zahvati donji deo tela uključujući i nožne listove i gležnjeve obično je posledica trudnoće. Kod ovog problema vrede isti saveti kao pod brojem 4, odnosno za područje stomaka, bedara i zadnjice.

Sponzorisani tekstovi:

Pogledajte i ovo: