TAJNA KOJU MRŠAVI KRIJU OD VAS: Evo šta jedu svaki dan, a ne goje se ni gram

Ne nasedajte na priče o brzim dijetama, nakon kojih će se kilogrami poput bumeranga vraćati. Bolje poslušajte savete oduvek mršavih ljudi.

Verujete da žene koje su mršave opsesivno broje kalorije? Ne, one umesto toga svoju pažnju usmeravaju na namirnice koje funkcionišu tako da nas duže čine sitima i drže apetit pod kontrolom.

Konzumacijom ove hrane nećete naglo izgubiti višak kilograma niti odmah primetiti drastične promene, ali možete biti sigurni da jedete zdravo i uravnoteženo, a samim time dugoročno činite uslugu svom telu.

cute

Zaboravite na brojanje kalorija, birajte prave namirnice:

KRUŠKE

Prema poslednjim istraživanjima, kruška na dan može sprečiti debljanje. Kako prenosi Journal of Nutrition & Food Sciences osobe, koje konzumiraju ovu voćku imaju 35 odsto manje šanse da će se ugojiti. Objašnjenje možda leži u tome što su pune vlakana koje dokazano utiču na očuvanje željene linije.

BADEMI

Stručnjaci tvrde da vlakna koja se nalaze u bademima zapravo blokiraju apsorpciju masti u organizmu i tako potiskuju apetit. Istraživanje je pokazalo da šaka badema na dan može da spreči dodatnu apsorpciju masti iz drugih namirnica, čime se smanjuje opšta potrošnja kalorija. Osim toga, bademi uveliko doprinose osećaju sitosti zbog prisustva proteina.

ZELENI ČAJ

Zeleni čaj organizmu pomaže na mnogo načina, pa će tako sprečiti nastanak bolesti srca, karcinoma i dijabetesa. Tek dve šolje čaja snabdevaju organizam jednakom količinom antioksidanata kao i pet porcija povrća ili dve jabuke. Najbitnije od svega, zeleni čaj pokreće metabolizam i podstiče brže sagorevanje masti što će sasvim sigurno pomoći pri održavanju željene telesne težine.

LJUTE PAPRIČICE

Toplota koju izazivaju ljute papričice može povećati potrošnju kalorija i “oksidaciju” brojnih slojeva masnoće. Istraživanja su pokazala kako hrana začinjena čilijem može da snizi krvni pritisak, nivo holesterola u krvi, a nije tajna kako one pomažu u održanju dobre linije i zaslužne su za uzak struk! Ljute papričice nemaju mnogo kalorija, jelima poboljšavaju ukus, a ubrzavaju metabolizam i sagorevaju kalorije!

MED I CIMET

Napravite napitak od ovih sastojaka koji će uravnotežiti šećer u krvi, podstaknuti metabolizam na brži rad i tako pomoći organizmu da ukloni višak masnoće. Masnoće koje se nakupljaju na području stomaka osetljive su na sastojke iz cimeta, pa to čini ovaj začin odličnim sredstvom za skidanje “trbuščića”.

JAJA

Jedno je istraživanje pokazalo da su gojazni ljudi koji su za doručak jeli dva jaja izgubili 65 odsto više težine nego oni koji su ujutro jeli pecivo. Proteini u jajima brže zasićuju i produžavaju osećaj sitosti, a to znači da ćete manje biti u iskušenju da posegnete za grickalicama ili da zavirite u frižider, prenosi portal Ordinacija.

LOSOS

Riblje masnoće ne samo da čuvaju vaše srce, već i sužavaju vaš struk. Uz to bogate su omega-3 masnim kiselinama koje poboljšavaju osetljivost insulina – što pomaže izgradnju mišića i smanjivanje masnoća oko stomaka. A dobro je poznato da što više mišića imate, to više kalorija sagorevate. A sad zašto baš losos? On je bogat proteinima, ima malo kalorija i odličan je izvor gvožđa.

(izvor: Telegraf.rs)

Sponzorisani tekstovi:

Pogledajte i ovo: