Evo zašto trebate svaki dan popiti čašu soka od paradajza!

Sok od paradajza sadrži nevjerovatno mnogo aktivnih sastojaka i ako ga budete pili redovno, osjetićete mnoge dobrobiti za vaše zdravlje.

Pun je vitamina

Snižava holesterol

Oslobađa otrova

paradajz sok

Naše tijelo je, nažalost, postalo skladište za toksine i razne aditive, kojih je hrana koju jedemo puna. Paradajz sadrži hlorin i sumpor koji potpomažu rad jetre i bubrega. Zato je paradajz najbolje voće kad je detoksikacija u pitanju.

Stimuliše rad crijeva

Milioni ljudi u svetu imaju probleme s crevima. Ako i vi imate probleme s nepravilnim pokretima crijeva, sok od paradajza će pomoći. To znači da će varenje biti olakšano i da nećete patiti od zatvora.

Pomaže pri mršavljenju

Redovna konzumacija soka od paradajza pospešiće hidrataciju organizma, a vlakna kojih u soku ima mnogo, pružaju osećaj sitosti, što će pomoći ako ste na dijeti. Takođe, snabdeva telo svim hranljivim sastojcima, pa osigurava da se svi metabolički procesi u organizmu odvijaju kako treba.

Štiti od bolesti srca

Poboljšava ten

Sok od paradajza možete i aplicirati direktno na kožu, spolja. Sem što ima posvetljujući efekat, sprečava pojavu akni, smanjuje lučenje sebuma (što dovodi do akni), uklanja fleke na koži i zatvara otvorene pore.

Uništava slobodne radikale

Sprečava oboljevanje od raka

Sve ovo je sigurno dovoljno da počnete da pijete čašu soka od paradajza svakodnevno

Izvor: dnevno.hr

Sponzorisani tekstovi:

Pogledajte i ovo: