Vežbe za listove

Lepi i izvajani listovi kod pripadnika od oba pola su nešto što je svakako lepo za oko. Zato se ovaj deo tela nikako ne sme zanemariti.

Jedna od najboljih vežbi za listove, ali i cele noge, je svakako preskakanje konopca. Najbolje je odabrati konopac koji vam dobro leži u rukama. U zavisnosti od toga da li želite istovremeno da vežbate i gornji deo tela, odaberite debljiu vijače. Dužina vijače bi trebalo da bude takva da kada obema nogama stojite na vijači, ručke vam budu u visini struka. Postepeno možete skraćivati vijaču jer što je kraća vijača, brža je okrećete i to vas primorava da skačete brže. Preskakanje vijače je režim srednjeg intenziteta koji postepeno ubrzava puls. Počnite preskakanje sporije i postepeno povećavajte nivo opterećenja tako npr. Prvi dan krenite sa najviše dve serije po 30 sekundi i taj režim vežbi neka vam bude prve nedelje 2 do 3 puta, uz eventualno još jednu seriju.

Vežba koja se može izvoditi uvek i na svakom mestu je dizanje na prste. To je je klasična i veoma efikasna vežba za jačanje listova jer koristite sopstvenu telesnu težinu kao opterećenje. Ispravite se, a zbog ravnoteže možete se i pridržavati za zid. Raširite noge u širini kukova. Lagano se podižite na prste. Za bolje efekte, uvucite stomak kako bi vam telo bilo što uspravnije dok se dižete. Za postizanje boljeg efekta, možete koristiti stepenice. Prednjim delom stopala stanite na stepenice, a pete spustite što više ka podu. Podižite se na prste što više možete, povlačeći pete u vis.

Varijacija na prethodnu vežbu je podizanje na prste na samo jednoj nozi, dok je druga savijena u kolenu. Ovo daje dodatno opterećenje. Ukoliko imate, vežbe možete izvoditi na steperu uz dodatak tegova.

Sponzorisani tekstovi:

Pogledajte i ovo: