Vežbe za pločice

‘’Vožnja bicikla’’ – Lezite na leđa sa savijenim kolenima. Stopala su na podu, a ruke ispod glave, iza ušiju. Donji deo leđa ne pomerajte od poda i zategnite trbušne mišiće. Prilikom izvođenja ove vežbe jako je bitno pravilno disanje. Podignite kolena pod uglom od 90 stepeni. Polako u vazduhu pravite pokrete kao da vozite bicikl. Nakon laganijeg tempa, pređite na teži nivo. Radeći isto to, podižite se levim laktom tako da dotaknete desno koleno, dok levu nogu ispravite pod uglom od 45 stepeni, a zatim promenite nogu. Vežbe radite u tri serije po 20 puta.

Vežbe sa loptom – Pilates lopta je savršeno pomagalo za učvršćivanje trbušnih mišića. Leziite na loptu srednjim i donjim delom leđa. Noge su na podu, savijene u kolenu pod pravim uglom. Prekrstite ruke grudi ili ih stavite iza glave, stegnite trbušnjake i podignite torzo s lopte. Lagano podižite gornji deo stomaka ne savijajući vrat. Polako se vratite u početni položaj. Pomoću nogu i leđa održavajte ravnotežu, a bradu ne naslanjajte na grudi. Ponovite vežbu 20 puta, napravite jednominutnu pauzu i uradite još dve serije.

Modifikovani trbušnjaci – početni položaj je uvek ležeći na leđima, kolena savijena, a stopala na podu. Razmaknite ih u širinu kukova, a ruke stavite iza glave. Istovremeno podižite glavu, vrat i ramena i istežite levu nogu, podižući je od poda i zadržite se par sekundi u tom položaju. Dok se vraćate u početni položaj, lagano savijajte koleno unazad. Ponovite isto ovo sa suprotnom nogom. Uradite 20ak naizmeničnih pokreta, 3 do 4 serije.

Vežbe za bočne trbušne mišiće – Lezite bočno, a ruku na kojoj ležite ispružite ispred glave. Druga ruka je ispod tela radi ravnoteže. Noge su opružene i blago savijene u kukovima. Istovremeno podižite gornji deo tela i noge. Da se ne bi izokrenuli, oslanjajte se dlanom donje ruke. Suprotnu ruku podižite dok ne osetite bol u mišićima i zatezanje. Vratite se u početni položaj. Radite do 15 ponavljnja, broj serija je opcionalan.

Sponzorisani tekstovi:

Pogledajte i ovo: