Vežbe za zatezanje butina

Najkritičniji deo tela, pogotovo kod žena, zaslužuje poseban tretman. Uz korigovanu ishranu i upornost, imaćete noge iz snova.

Za unutrašnji i spoljašnji deo butina – ispravite se i rukama se uhvatite za nešto stabilno, možete se i osloniti na zid. Desnu nogu pomerajte udesno u stranu koliko najviše možete. Zatim je pomerajte na levo preko vaše leve noge najdalje što može. Mišići moraju biti zategnuti , petu potiskujte ka podu, a prste povlačite ka gore, tako da osetite zatezanje zadnje lože. Uradite 15 do 20 ovakvih ponavljanja, a onda promenite nogu.

Za zadnji deo butina – Lezite na leđa na ravnu podlogu dok su vam noge savijene u kolenima. Stopala su čvrsto na podu, a dlanovi okrenuti na dole. Polko odižite karlicu i kukove od poda sve dok vam se telo ne ispruži u ravnu liniju od ramena do kolena. Zadržite se u tom položaju nekoliko sekundi i vratite se na pod. Preporučuje se 3 serije od 10-15 ponavljanja.

Iskorak – Stanite uspravno, a stopala razmaknute u širini kukova. Ruke neka vam budu pored tela. Iskoračite napred pod uglom od 45 stepeni, i pokušajte da kukove ne pomerate, Za to vreme držite levu nogu ispruženu. Zadržite ovu pozu nekoliko sekundi i vratite se u početni položaj. Uradite do 15 ponavljanja, a onda promenite nogu.

Čučnjevi – Postavite stolicu iza vas i stanite ispred nje sa nogama u širii kukova. Zategnite trbušne mišiće dok savijate kolena i lagano pravite čučanj prema stolici. Kao sedite na stolicu, ali ne skroz na nju, nekoliko sekundi, a zatim stegnite gluteusne mišiće i zadnju ložu da se podignete sa stolice. Potpuno ispravite noge dok ste u stojećem stavu. Uradite 1-3 kompleta vežbi od 10-15 ponavljanja. Napomena – neka vam kolena nikad ne prelaze nožne prste.

Sponzorisani tekstovi:

Pogledajte i ovo: